Spilleregler

Marlons alfabetspil er et spil med mange forskellige spil muligheder i forskellige aldersgrupper og med forskelligt antal deltagere.

 Spillet indebærer 29 bogstavsbrikker og 29 billedbrikker. 58 brikker i alt.
Man kan vælge at spille med et fåtal, mange eller alle brikker på engang.
 På Marlons ABC facebook siden finder du korte videoer med de forskellige spilleregler. Herunder finder du beskrivelsen af dem.  

Spilleregler 1. Parpuslespil

Lære brikkerne at kende. Vælg et ønsket antal af billedbrikker med tilhørende 1. bogstav. Læg dem blandet på bordet med forsiden opad og find parene sammen.

Spilleregler 2. Jeg gik en tur og jeg så en …

Vælg et antal billedbrikker som i tror i kan huske. Hver deltager vælger en brik per tur som han/hun har “set på turen i går” og vender den om. For hver tur nævner man hver en brik som er vendt med bagsiden opad i rigtig rækkefølge før man vælger en ny brik og lægger den med bagsiden opad i nedre (tur)række. Deltagerne falder fra eftersom de ikke kan huske alle dyrene i har set på turen i går i rigtig rækkefølge. Til sidst er der kun vinderen tilbage.

Spilleregler 3. Abc domino

Læg det antal bogstaver og tilhørende billeder som i vil spille med synligt på bordet/gulvet.  Luk øjnene og læg en tilfældig brik som startbrik. Læg herefter et bogstav til et billede og omvendt. Mindste krav er at bogstavet skal findes i foregående/efterfølgende billedbrik. Man kan selv skrue op for sværhedsgrad. Prøv at lave dominomønstre som en slange, et øje, en trekant eller firkant.

Spilleregler 4. Abc scrabble

Vælg det antal brikker i har lyst til at lege med i forhold til antal deltagere. 

Bland billedbrikkerne og læg dem i en stak på bordet.
Bland bogstavsbrikkerne og læg dem i en stak på bordet. 
I dette eksempel er vi 3 deltagere og får 3 billedkort og 3 bogstaver hver. Den yngste deltager lægger ud med et valgfrit billedkort og tager et nyt billedkort fra billedkortsbunken. Spil med uret.
Næste deltager lægger et bogstav til billedkortet som findes i et af ordene på billedkortet. Har man ikke et bogstav der passer slår man en tur over. Kan man lægge et bogstav der passer trækker man et nyt bogstav fra bogstavsbunken.
Efter de første 2 brikker er lagt kan man valgfrit lægge et billede til et bogstav eller et bogstav til et billede og husk at tage et nyt kort hver gang du har lagt et.
Vinderen er den med færrest eller ingen kort når spillet er slut. Spillet er slut når en deltager ikke har flere kort eller ingen kan lægge flere kort.

Spilleregler 5, 6 og 7 står bagpå kortet som følger med spillet. 

Staveleg.
Vælg et billede og prøv at stave resten af det ene ord på billedet eller hele ordet.