Upperud

2022-08-10
Afgang kl 10 i god vind mod broen. Det var ret så spændende med stengrunden under os men det gik fint 👏. Super solskinsdag på menuen dog med meget vind. Både Buterud og Håverud passagen ligger dejligt i læ for vinden. Begge disse sluser ligner fra denne side at man sejler igennem bjerget. Det gør man også i den grad ved Håverud, totalt venstresving ind i bjerget fra Åklang. Slusevagten i Håverud var alene på arbejde og fik søreme lov at rende frem og tilbage mellem sine 4 sluser samt aquaduktet for ikke at tale om de 10 højdemeter på denne afstand han render op og ned. Hans kollega var sendt hjem da der var stille og roligt men så kom der bare mange både (naturligvis). Stakkels dreng. Han er dog i lige godt humør og super sød og venlig. Hyggeligt at se de samme slusevagter ved deres resp. sluser i starten af sæsonen 1. juli på vej op og nu i slutningen af sæsonen på vej ned. 

Vi mødte de 2 store passagerbåde i Håverud passagen og holdt frokostpause lige foran døren til Dalsland centret. Der var 2 flotte udstillinger i centeret foruden et udpluk af turisternes billeder fra denne sæson.
Vi fortsatte kl 14.30 og ankom i Upperud gæsthavn kl 16.00 i strid sidevind ved bro D. Heldigvis fik vi hjælp af 2 stærke mænd til at ligge forenden af broen med snuden ind og bøjen til bagen.