Turku City Etappe 25

2022-05-21
Kl 11.45 Afgang. Lidt (meget) surrealistisk, den sidste etappe, indtil Turku centrum, ved udmundingen af floden Aura.  Vores endestation på denne tur og vendepunkt. Da vi planlagde denne tur derhjemme tænkte jeg at Turku var ALT for langt væk for at være et opnåeligt mål, selv om vi havde et halvt år til turen. Men nu er vi her. 2 måneder og 2 dage efter afgang fra Stege på Møn, inklusive en omgang svensk corona undervejs. Hold da op, den skal lige synke ind.

Vi tager denne etappe på 1600 omdrejninger, stille og roligt. Jeg føler mig (inklusive Indus) meget lille herude i det store øhav med de store bøjer og de store skibe. 
Kl 12.55 øhavkryds forude 👀
Kl 13.55 et hav af sejlskibe imod os, på vej til Mariehavn måske, hvor der er kapsejlads i morgen. 
Kl 14.40 (Sommer) husene på skærgårdsøerne er bygget meget diskrete og camoufleret ind i deres omgivelser. Vi sejler tæt på kysten langs Kramppi.
Dagens ord på kortet er Pikku-pukki. 
Kl 16.50 De sidste øer på styr-og bagbordside før fastlandet. Her ligger “ kæmpekasserne” i alle pastelfarver og selvfølgelig den første sauna ude på vandet. Indgangen til Turku byder på havne industri i venstre side og færgeterminalerne direkte i tilslutning til selve byen. Aura er en brun flod med de ældre bygninger på vores venstre side og nye meget firkantede lejlighedsbygninger på vores højre side. Turku har 175.000 indbyggere.
Kl 17.30 Ankomst. Den finske dockspot udgave og havnesystemet er modsat vores havnepladsskik. Vi ligger os ikke ved de store skilte RESERVERET men da vi på kaj vil betale for den frie plads vi har valgt viser det sig inde på hjemmesiden at vi kun kan booke os ind på de reserverede pladser. Det vil sige vi skal flytte vores båd 3 pladser for at bruge den el stander vi har betalt for 🙃
Havnens toilet/bruse/sauna faciliteter ligger i kælderen i en gammel teglværksbygning. Turun gæsthavn er en kommunal havn langs kajen, hvor der er masser af liv sådan en lørdag aften.