Tilbage i Bengtsfors

2022-08-06
Afgang kl 9.45. Det er med en betydelig portion vemod jeg sejler i dag. Nu er vi på vej hjem til Møn “på riktigt”. Billederne af søernes omridser brænder sig fast på nethinden. Der er noget helt særligt over at sejle på disse søer i denne båd. Smukt afsked med Vestre Silen for os, mens nye kanofolk tager ud på nye eventyr i modsat retning gennem Gustavsforskanalen.

Kl 12.30. Ankomst til Gustavsfors slusen. Her skulle et hold kano folk op ad slusen først og så var det slusevagtens lunsj tid, så vi fik en lille times pause til vores frokost ved slusebroen. Imens fik en gruppe hollandske unge deres introduktion i kano sejlads. Der er fortsat meget liv ved Alcatraz. 
Kl 13.30 Meget stille og roligt kommer vi de 2,8 m ned i kanalnivå sammen med en lille åben motorbåd med en ung svensk familie. Vi havde ja hatten på til dagens lille slusesamtale med den anden båds ejer. Han spørger: “Har i været længe undervejs?” Tom svarer, “ja syd om Sverige til Stockholm og Turku”. Han siger: “Så har i været gennem Götakanalen?” Vi svarer i kor, “ja”. Han fortsætter: “Og så heroppe i Dalslandskanalen?” “Ja”. Han fortsætter: “Og så har i været i Töcksfors? “. “Ja” Han fortsætter:” Og nu tager i hjem til Danmark?”. “Ja”. Så ser han på båden og afslutter med: “Men det er også en ordentlig båd”. “JA” 🤣  
Vi følger efter dem ud af slusen og forbi “den rødhårede dame”. På Lelång sejler de mod nord mens vi sejler mod syd.
Kl 16.00 Ankomst til Bengstfors gæsthavn. Indkøb af friske forsyninger ligger tæt på havnen her, det skal udnyttes. Resten af turen ud af Dalslandskanalen er der ikke indkøb så tæt på havnen og vi har tænkt os at bruge et par dage på strækningen.