Til Håverud

2022-07-01
Det har været ret umuligt at få tur/returbilletten til Dalslandskanalen. Online virkede slet ikke trods mange forsøg. Hos slusevagten kunne vi kun købe 1. sluse kontant da hele kanalens betalingssystem var nede i dag. Jeg ringede og kom i kontakt med en super sød dame som sendte mig det hele på mail så jeg kunne lave en bankoverførsel og hun sendte biletten på mail. Alt ordnet mellem dagens første og anden sluse med reduktion af 1. slusens betaling.

Afgang kl 11.30 i dag. Ved Upperud sluse ligger det Gamle Magasin. Her var foto udstilling på 1. sal af Herman Ahlin, født 13.4.1879 i kanalkontoret i Upperud. Hans far var den første kamrer på Dalslandskanalen. Herman tog over i 1906 og fortsatte til hans pension i 1946. Flot udstilling, ikke bare de gamle fotografier men også en del andre bøger og genstande fra livet omkring kanalen.
Upperud har været kanalens store handelscentrum da Köpmannebro sluse var større end Upperuds, så ved Upperud sluse skulle de store skibe laste om til mindre skibe og hestevognene kom her med varerne som skulle med ud i den store verden. 
Indus var slet ikke med på sluseriet i dag. Motoren slog konstant fra. For os er slusene nem og hyggelige her. Ingen rebæsel nødvendigt. Vi forbliver på båden begge 2 og slusevagten giver os reb. Helt alene i slusen og ikke nær så stærk en strøm. Og smukt er her, SÅ smukt og afslappet i højsæsonen. Alt er skønt. Mærkeligt er at vi fortsat er i Sverige. Det er som om vi allerede er i Norge 😘. Vandet her i søen er dejlige 23 grader, så vi har været ude og svømme i dag ( checket skruen, men den har det fint, intet i klemme her)
Det blev kun til 3 sluser og 10 km sejlads i dag. Det meste af eftermiddagen har vi ligget i motorrummet i samråd med min gamle far og dieselmotormekaniker. Vi håber at finde en mekaniker et sted for vi kan ikke løse problemet med bakgearet.
Vi ligger nu i Håverud, lige foran sluserne op til Aquaduktet alias bådbro. Super sejt. Den er bygget i 1868, og består af 33,5 meter stålplader samlet med 33000 nitter og ingen af dem er udskiftet endnu!