Sottunga Etappe 23

2022-05-19
Kl 9.30 Afgang. Syd om hele Åland for at komme ind i den østlige skærgård til Sottunga. 66 km til dagens etappe. Åbent hav mod vest rund om den sydligste spids af Herröskatan, kl 11.30, med små skærgårdsklipper mod syd. Mere bart, mere stenet, mindre boet i denne skærgård.

Sjove ø navne på søkortet i fag: yttre og inre pungö, koklubb, stora stegskär, gloskär, rödö, gulskär, legoskär.
I Flisösund passerer vi et stort dambrug. Ikke en båd ved gæstebroen i Degerby hvor vi stopper på vej tilbage. Spændt på hvor mange både der er om en god uges tid.
Super fin havn i Sottunga og vi er den eneste båd ved den helt nye gæstebro. Havnen er med i “projekt Portmate in the central baltic region”. Men havnen er lukket, så det er gratis at ligge her men alle de fine nye faciliteter er således også låst og lukket. Godt vi kan klare os med vores egne faciliteter.
De har også været med i projekt St Olav Waterway. En pilgrimsrute fra Trondheim på den norske vestkyst til Turku i Finland. Meget spændende.
Der er nogle dygtige fondraisere her. Til gengæld er det lidt af et puzzlespil at finde frem til havnene på Åland når de hist og her findes på svenskernes, ålandenes og den finske  hjemmeside for gæsthavne. Navionics er ikke superflink til at angive gæsthavnene på søkortet. 
De store færger fra og til Turku  sejler lige syd om havnen her men vi er ganske flot separeret af nogle fine klippe øer. Her er så sandelig sommer i havnen.🌞