Øst Fårö rundt

2022-04-22
Så ligger vi på dæk og leger sommer og vupti, så sidder vi i bil og kører øst Fårö rundt. En supersød Fåröbo har lånt os sin bil til weekenden 👏 
1. stop: Helgumannen, et gammelt fiskeläge.
2. stop: Langhammars hammaren. Gigantiske rauker og gigantiske fossiler som får Tom til at tænke bæltedyr.. Forfaderen til bæltedyret i så fald, glyptodont. Ikke til at vide om der er sandhed i det men man får store fortidstanker her.
3. stop: Sudersand. Frokost, lille dip i det iskolde vand og en lille middagspowernap. Luksusstrand 😎
4. stop: Fåröfyr, bygget i 1847. Yderst nødvendigt fyr.
5. stop. Fra Fåröfyret kørte vi nord om til øens eneste dagligvarebutik. Derefter til Fårö kirke og tankstation. Tankstationen er en seværdighed i sigselv.  Ved siden af tankstationen, overfor kirken, ligger de sidstbevarede kirkestalde, hvor hestene fik læ for vind og kulde i hestevognens tid mens folk var til messe. På kirkegården besøgte vi Ingrid og Ingmar Bergmans gravsted og mindestenen for de flygtninge fra anden verdenskrig som ikke klarede flugten fra de baltiske lande over Østersøen til Gotland. Over 11000 kom til Gotland og mange af dem kom til Fårö.  “Flugtrute Østersøen” på disse nordlige bredtegrader 😢
6. stop. Lige før hjemhavnen lavede vi et sidste pitstop ved Gamla havn og fandt søen, som rent faktisk var den gamle havn engang, på henvisning af den søde Fåröbo, som lånte os bilen.
Fåröboen fortalte os også at øen her har sin helt egen slange (Fårösnogen jeg så her i havnen), som er forskellig i farve fra den Gotlandske slange.