Ørnens dag

2024-02-25
I dag er ørnens dag.

I hele landet står Dansk Ornitolog Forening klar til at vise dig Danmarks fugle og ikke mindst ørnen. Mønboerne kan prøve at få øje på ørnen fra fugletårnet på Nyord. Der er også et handicap plateau så man kan komme op og kigge i kørestol eller med rollator. Gå ind på dof’s hjemmeside og se hvor der er et arrangement nær dig i dag og hvor du selv har god chance for at se ørnen.
Vi tog ørnens dag på forskud i går ved Avnø naturcenter da vi tager til vores yngste barnebarns fødselsdag i dag. Ørnen viste sig ikke, men mosehornuglen var så venlig at komme over og sætte sig på en hegnspæl lige foran vores kikkertposition. Vi så også tårnfalken jage efter sit måltid og posere tilfreds med sigselv på en gren i et træ lige foran os. Jeg har kikket længe på gravænderne. Dem synes jeg er supersmukke. Strandskader var der også mange af. Lærken var smukt at høre på og sjov at se på.
Sælerne lå og slappede af i Avnø bugten. Der er SÅ mange af dem. Solen var med på turen, så det blev en smuk og spændende tur.
Vi har længe været glad for at se fuglene omkring os på vores gåture og særlig i vores have, bare med det blotte øje. Vi ved ikke hvad halvdelen af dem hedder men nyder bare deres skønhed. Nu tager vi kikkerter med og vælger ind imellem at gå målrettet efter at se på fugle på vores tur. Kunne du tænke dig at se de fugle du ikke lige sådan får øje på, se forskellen på de mange ænder du ser og høre hvem der synger og pipper omkring dig, kan jeg varmt anbefale dig at tage på fugletur med WHY NOT BIRDS. Uffe er fuglekikkert i hjerte, sjæl og blod og tager dig gerne med på tur på Møn eller på Amagerfælled.