Nynäshamn     etape 16

2022-04-29
Kl 6. Jeg vågner og checker vind og bølger. Vi har planlagt at sejle kl midnat i dag, men hvad? SMHI har fjernet bølgeriet hele dagen i dag. Vi får lidt vind en overgang men ellers er dagen i dag god til krydset til Nynäshamn. Jeg vækker Tom og siger at vi skal sejle nu som i indenfor en times tid. Østersøen har lagt den blå løber ud til os.

Afgang kl 7. Super smuk stille morgen. Rimfrost på dækket. Runder Halshuk og vinker farvel til Gotland og Fårö for denne gang. 
Kl 9.15 Formiddagslur. Etape 15 var jeg plaget af hæslige nakkesmerter fra morgenstunden. I dag har jeg hæslige korsbensmerter fra morgenstunden. Tid til TENS. 
Kl 11 Toms middagslur. Vi holder halvanden times vagtskifte i dag. Kl 11.15 Hvid prik i øst, som sejler mod vest. Den er en halv time om at ligge lige foran næsen af mig ca 25 km foran mig. Kæmpe cargo. Vi har kun set cargo fra øst til vest i dag, ingen fra vest til øst. Kun Gotland færgen fra nord til syd. Midt på dagen passerer et lille blæsevejr som giver lidt småbølgesø. 
Kl 15.45. Vi har en blind passager/vipstjert om bord og en Halo midt ude på vandet WOW.
Strømmen hjælper os en stund så vi ligger på 12,5-13 km i timen. Tjuhaj hvor det kører. Normalen ligger omkring 10 km/timen.
Kl 18 passerer vi Skarpan fyr og kl 19.15 ligger vi i Nynäshavn, overhalet af Gotlandfærgen på målstriben. 12 timer til de 129 km. Hold da op en fin tur over det store vand 👏🍾🎊