Mariehamn

2022-05-16
Et point til Tom som i går fandt ud af at vi her er 2 timer forud for dansk vintertid. Patrulje opholdet på vandet skal ikke have hele skylden for vores sene ankomst 😂 Vi fik sat Ålands gæsteflag på Indus snuden. 

Første indtryk af Mariehamn. En mindre by med det hele. Skønhed (Marlon), fjord og fjell i samspil er noget af det skønneste. Ordentligt (Tom) / rummelighed. God plads imellem gaderne ved skønne esplanader. Respekt for søndagen hvor stort set alt er lukket. Tillid til folket. Åbent park hvor der er fri adgang til et fuglehus, lille kaninzoo, og badestranden. Meget behagelig by atmosfære, også i dag hvor byen summer af liv.
Åland fejrer 100 år selvstyre i år den 6. juni. I den anledning har Ålands fotoklub en udstilling hængende på lygtepælene langs hele esplanaden fra vesthavnen til østhavnen. 👍
Vi har 3 dages hård blæst. Tilbage til 3 lag tøj og varme på båden om aftenen. Der er bastu (sauna) i alle havne i midt Sverige og også her. Det er en nødvendighed med vandets lave temperatur heroppe året rundt.
Bad-støvsuge-vasketøj dag i dag og Ålands pandekage med sveskecreme og kardemomme. Der findes sogår bolcher med ålands pandekagesmag 👀