Jul 2023

2023-11-01
Vi har stillet om til vintertid, bestilt vinterdæk og så banker julehjerterne. 

Jul er en traditionsspækket, dejlig, hyggelig og varm tid for nogle, med masser af gaver, mens det er en stresset, trist og bekymret tid for andre måske med en enkel lille gave. Ligesom frisk koriander, så Ælsker man jul eller hader det.  
Jeg elsker den danske Jul med de danske juletraditioner. Spækket med julestress, juleglædeforventninger, madlavningsudfordringer med vegetar, veganer og multiple allergener til middag, ud og finde årets juletræ, lave årets julepynt, skrive årets julekort, osv. osv. osv.
Det er dejligt og hjertevarmende at få julegaver, men næsten mere dejligt at give julegaverne.
Også i år er der mange hvor julen er fjern og overskuddet i minus af den ene eller den anden grund. Det gælder både tæt på i ens lokalområde, såvel som langt væk i andre lande og verdensdele. 
Måske nogle med juleoverskud kan dele lidt med nogle med juleunderskud. 
Der er mange muligheder til at støtte julehjælpen, på lokalplan, på landsplan og på udenlandsplan, også til dem som slet ikke ved det er jul eller fejrer jul.
Modsat sidste år har Marlons ABC i år valgt at støtte lokalt, gennem Respekt for mennesker på Møn og Mødrehjælpen i Vordingborg.
Tænk bæredygtigt, køb lokalt, og en ekstra julegave eller lidt ekstra julemad, hvis du kan, til at glæde en helt fremmed.