I Waldemar Sejers bådspor

2022-05-14
En helt igennem herlig ø, Husarø. Ingen asfaltvej, ingen biler. Kun cykler, ATV og små traktor. Det var en stor dag i går, køerne kom til øen. Selv om det ikke er sæson endnu og der er fåtal fastboende på øen kommer her mange skærgårdsfærger sådan en fredag aften.

Husarø har været lodsernes ø indtil 1920. Derefter blev jordbærdyrkning hovedhvervet indtil 1960. Turist sæsonen er max 2 måneder midt sommer. Hvert år afholdes spejderlejr på øen. Børnenes “trollstige” viser en kreativ mangfoldighed af trolleliv ❤️. På broen holder terneparret vagt. En graciøs fin fugl.
”Et 700 år gammelt dokument beskriver sejlruten fra Utlången i Blekinge til Arholma i Stockholms nordre skærgård. Sejlruten fortsætter til Åland, den finske sudkyst og ender i det som i dag er Tallin i Estland.” Den samme sejlrute er nævnt i Kong Waldemar den andens jordebog. Derfor den hedder Kong Waldemars segelled heroppe. Vi følger en god del af denne segelled på vores tur, bortset fra afstikkeren til Gotland. Oprindelig er Waldemar Sejers sejlrute udgangspunkt for denne tur. Men så invaderede Rusland Ukraine og verden blev en anden siden da. Vi følger nyhederne og afvejer løbende hvor og hvornår vi skal vende næsen hjemad.
I dag fortsatte vi til Blidö. En stille og rolig tur. Ingen strøm heller i Blidø gæsthavn, så vi holdt en frokostpause mens en meget sort sky regnede forbi.
Vi fortsætter i Waldemars bådspor til Arholma østhavn.