Högsbyn

2022-08-08
Det er mandag, så de store passagerbåde Dalslandia og co sejler mellem Bengtsfors og Håverud. Vi kunne sejle mod syd fra 18e sluse kl 9 eller kl 11 i dag. Vi valgte kl 9. 

18e sluse hedder at være den “ vakreste” i Dalslandskanalen. Den er meget nuttet. Det synes jeg dog også Köpmannebro og særlig Butterud sluse er.
Upperud og Långbron sluse synes jeg er super hyggelige sluser.
 Det er den skønneste slusemorgen i solskinsvejr. Meget stille og rolig nedslusning i de 8 sluser før frokostpausen i dag. Endda den smalle passage ved de gamle slusevægge før Langed sluse gik glat og lige igennem. Det er megasvært med Indus, som rager højt op over vandet i fronten og slusemurene er i lige højde med vandnivået. Samtidig er der kun 5 cm frirum på hver side. 
Kl 11.30 holdt vi inde ved Mustadfors gæstebro til en længere frokostpause med middagshvil. Vi manglede kun 1 sluse og 6 km sejlads i dag til Högsbyns gæstebro. Passagerbådene passerede både fra syd og fra nord i mellemtiden og himlen bød på mørke regnskyer. Vi fortsatte kl 14. Ved Mustadfors sluse er der en bro og en sluse og den sluseindgang blev dagens gong-gong sluse, øv bøv. Strækningen fra Mustadforsslusen til Högsbyn er supercharmerende, også i regnvejr. 
Kl 15. Ankomst ved Högsbyn gæstebro. Vi kan lige være her. Næst efter Torrskog gæstebrygge hvor vi ikke kunne være pga manglende dybde, så er det her det laveste sted vi har været på denne tur. Folk kommer helt ude på broen for at se hvor meget vand vi har under båden. Vi skal bare nøjagtig samme vej fra broen som vi lagde til broen og med øjnene nede i vandet 😉.