Fra Öland til Gotland, etape 12.

2022-04-11
Afgang kl 7. Fiskerbådene sejler også i dag. Kl 7.45 runder vi Långe Erik på nordspidsen af Öland og så er der åbent kryds helt ind til Visby havn på Gotland.

Djævlen på min højre skulder synger i mit højre øre: “ should have known better”. Mine højre rhomboider skriger som om jeg har skåret et helt bogø rugbrød i sandwichskiver eller været til træning hos fysen. Det kan gå fint nok mens jeg gør det, men så får jeg ulidelige smerter efterfølgende i 1,2,3 dage. Og så tager jeg næste træning/arbejdsdag i stive arme for “det er godt for mig”. That’s life 🤪 Det varer nok lidt før jeg leger med de svenske sten igen.
Det er blevet sommer i dag. Dejligt sejlvejr men vandet er fortsat oprørsk efter 3 dage med hård blæst. Kl 10.30 “Ding, som i kan se er lyset med sikkerhedsbæltet tændt. Vi kommer ind i noget turbulens forude”.
Kl 11. Middagslur.
Kl 12. Smukt som Gotland, let gennemsigtig, dukker op i horisonten. Vandet er smukt, himlen er smukt og Jens Lysdal synger smukt “sidder her ved havet” mens vi sidder på havet. Dønningerne går højt i eftermiddag og Indus sluger dem råt.
Farverne er meget intense heroppe. Endda for en som har boet på og tæt på Møn siden 2006. Måske er det fordi der er så meget af farverne omkring os. Havet er større, øerne er større, selv halvmånen er større og mere rund, lige foran stævnen ikke langt over vandet.
Ankomst kl 15.30, samtidig med megafærgen Destination Gotland.
Den eneste ene er vi her i Visby gästhamn. Her bruges dockspot.com som selvbetjenings indtjeckning. Smart.