Foxen

2022-07-10
Lennartsfors ligger i bunden af søen Foxen, Töcksfors i toppen af samme sø. Indtil 1915 var Foxen den mest nordlige sø af Dalslandskanalen som stod færdig i 1868.

Her på Foxen har vi mødt 3 af vores tidligere båd-naboer. Det er meget hyggeligt. Et norsk par fra Götakanalen som bor heroppe, han anbefalede Dalslandskanalen til os og det kan vi kun takke ham for. Et svensk par vi lå ved siden af i Långbron og et dansk-islandsk par fra Brøndby som vi lå ved siden af i Håverud, Lennartsfors og nu også her i Töcksfors. Det blev til et hygge kaffeslabberas med båd-naboen ved ankomst her kl 14.00.
Vandstanden er nu 1 meter under vanligt nivå i juli måned heroppe. Det ses tydeligt i havnene og langs kysten. Også i morges stod der en god vind over søen og godt med hvidt skum i den nordlige halvdel. Vi sejlede kl 11.30. En skøn tur, skøn sø med nogle flotte smalle passager. Jo længere nordpå vi kommer jo flottere, mere øde og mere råt det bliver. Skoven kan ikke blive tættere som den er her.
Og så slår kontrasten os lige i fjæset i et helt nyt kæmpe indkøbscenter 1 km fra havnen her i Töcksfors. Vi ligger ca 6 km fra den Norske grænse her, så der er mange nordmand som køber ind her. Aldrig har vi set så stor en slikbutik, omkring på størrelse med Kvickly i Vordingborg. Ligeledes madbutikkerne 😳 Hold da helt op.