Bøgeskov fiskerihavn

2022-08-22
Vi takker Sverige for et meget godt, flot, oplevelsesrigt og særligt venligt ophold igennem 21 uger og 3 dage ( minus de 3 dage i Norge og de 10 dage i Åland og Finland. I dag tager vi hjem til Danmark.

Afgang kl 9.30, ud i solskinsvejr, celofanvand og god sigtbarhed. Så god sigtbarhed at vi kan se København og Flakfortet lige fra udsejlingen af Landskrona.
Hven ligger smukt i det urørte vand i morgensolen.
Det tager en time at nå den Dansk-Svenske grænse midt ude i Øresund og så sejler vi mod syd til Flakfortet. Her holder vi frokostpause kl 12.00 - 14.00 med en gåtur på og i fortet. Smukt udepå med flot udsigt i dag 360 grader. Lidt uhyggeligt synes jeg der er inde i fortet.
Det halve af vores tur er alt det krudt jeg bruger på at se på vejrkort, diverse søkort og havnekort før næste etappe eller 2. Etappen i dag er en af de mere krævende, både trafiksmæssigt samt vejr-vind- strøm-og bølgemæssigt. Vi overvejede om vi nu skulle tage den ene eller den anden rute i går aftes. Og så får vi bare den nemmeste og skønneste sejltur over Øresund, gennem “cargostrædet” og over Køge Bugt. 
Hold da helt op en luksus tur vi har fået langs den Svenske vestkyst fra Gøteborg og hele vejen her til Holtug Bøgeskov. Vi havde 6 uger til hjemrejsen fra Årjang til Stege. Vi brugte 17 dage at komme hertil og mangler kun sidste etappe i morgen 👏.