Vandet forsvinder

2022-04-25
Kulden “stanner” og vandet forsvinder med den vedvarende nordenvind. På havnemolen ser vandet ud til at være næsten 1 meter under højvandstand. Slite målestation tror at vi kommer længere og længere ned i de kommende 5 dage. Vi vil gerne bede om vind fra syd med varme & vand til at sejle længere nordpå 🙏

Vi vågnede op til en flok edderfugle ved båden i dag. Fuglene omkring os kommer tættere og tættere på Indus. Vi er ved at blive fast inventar i havnen ( og vi elsker det). De smukkeste er stor skallesluger parret. De er så flotte og forskellige som par men holder tæt sammen. De sjoveste er vipstjerterne. Lauterviken er nuværende hjem for flere forskellige trækfugle og andre fugle som lever ganske fredeligt her med hinanden og med os.
Derhjemme er mine favoritbær havtorn og boysenbær.
Gotlands modsvar er hjortron og salmbär.
Hjortron er det nationale bær, som vokser i hele sverige undtagen på öland mærkeligt nok. Det er “skovens guld”, en af de største svenske delikatesser og smager dejlig frisk og sødt. I Norge kalder de den multebær. Hjortron har mange mange navne og er ligesom havtorn “sømændenes bær” da det er spækket med vitamin C.
Salmbær smager lidt henad boysenbær synes jeg. Den vokser på hele Gotland og de kalder den en gotlandsk variant af blå hindbær.
Desværre når vi hverken at opleve den lokale orchidé eller bærsæson denne gang, men så er det godt man kan købe begge bærs sylt i ICA  hele året 😘