Til Långbron

2022-07-03
Afgang kl 10. Vi fandt slusevagterne 3 kvarter senere. Fenderne er hængt horisontalt i dag frem for verikalt da de grove slusevægge her er dækket med træstammer som fenderne falder ind imellem. 

Igennem alle Håverud sluser og aquaduktet fulgte de 3 slusevagter os. Regnen stod ned i stænger så der var ingen andre end os de kunne lege med i dag. Totalt sejt at sejle over aquaduktet og totalt meget publikum trods vejret. Meget fint at vi skal tilbage samme vej og kan prøve det hele en gang til i solskinsvejr 😎. 3 km efter Håverud kommer Buterud super nutte sluse. Hård for slusevagten dog med en håndbetjent sluse. Det skulle være det for i dag men slusevagten sagde vi skulle tage en sluse mere, så var der en bedre havn. Den havn fik vi ikke øje på, det var ikke andet end en lille bro, så vi kom til at tage endnu en sluse og så var vi kommet for langt. Kl var 15 så vi holdt 2 timers middagspause ved slusebroen med frokost, slappertid og skrue fedtsnoren endnu lidt løsere. Vi fik en snak med 2 søde lokale gutter som skulle vide alt om båden og hvad de skulle lave i københavn næste weekend. Ehhh, det kunne vi ikke rigtig svare på. Tivoli kendte de, og vi kunne kun lige komme på Nyhavn, paladset og den lille havfrue, samt Amager. Der var indkøb 300 meter fra broen så jeg fik købt KAFFE. Det glemte vi i går og vi var løbet helt tør (første gang i alle disse måneder). Ingen tur uden kaffe!
For at komme i næste havn ved Långbron måtte vi tage en sluse mere. Der var ingen højdeforskel, men 2 broer. Det blev til 14 km og 5 slusestationer i dag samt aquaduktet. Og hele strækningen var igen smukt med smukt på både i regn, overskygget og solskinsvejr. Mosekonen hyggebryggede i skoven. Udfordringen er de smalle passager. Det er godt vi ikke er 5 cm bredere. Der har været lidt knubs hist og her i dag men motoren har gjort det rimelig ok i dag. Vi tager en slapperdag her i morgen.