Naturhavnen i Kolnäsviken

2022-05-05
Afgang kl 9.30 til en times sejlads over i “naturhamnen”. Vi smutter igennem Björkösundet, langs med Ornö’s Torsnäsudd, forbi Koviken og rundt om Bjurviksudd ind i Kolnäsviken. Skøn skærgårdssejlads. Første forsøg med at lægge til på svensk maner, 1 agterbøje og 2 snudefortøjninger, i en naturhavn. Hvis ikke der havde været totalt kludder i rebet havde det nok gået ganske ok 😁. Tom fandt en rebstige den anden dag som er meget handy her. Vi ligger stille og møllen fanger lidt vind. Alt er godt. Vi blev godkendt af 2 store dådyr à la Ornö da vi gik i land.

I dag vil vi holde os til asfaltvejen over til kyrkviken, til den havn vi oprindelig ville sejle til fra Fårö. Men det blev jo en helt anden tur og det er også helt fint. I går gik vi fra vejen og fik en helt anden gåtur ud af det og den var skøn. Altsammen førte til at vi hilste flere gange på den lille øbus. Det endte med at vi i dag blev kørt gratis hjem, fik vandrekort over øen og andet turist info materiale samt en meget hyggelig bustur og snak med chaufføren i hans pause. Han bor delvist her på øen mens han kører øbussen men har hjemme i centrum af Stockholm. Han kører mest skolebørnene rundt på øen. 

Ornö er den største af øerne i den Stockholmske skærgård. Der er ca 300 fastboende men ikke nær så meget turisme som på de andre skærgårdsøer fordi Ornö er ret råt og vildt og mindre udviklet. Det kan vi lide.