Mem Etappe 5

2022-05-30
Kl 9.00 Afgang. Vejrkortet har ændret sig væsentligt siden i går aftes, så der er prompte afgang. Krydset over Norköpings bugt fra nord til syd med østenvind byder på en god gammeldaws kameltur allerede. Den ville være et no go over middag.

Kl 10.30 I læ af det yderste af Arkösunds skærgård. Det er imponerende så meget læ så få og flade sten giver vandet. Næstimponerende er det spinkelt byggede sømærke som så tydeligt kan ses over hele bugten i dårligt vejr. Der er mange måder at lave sømærker på og de findes helt nede i vandoverfladen og op på de høje klipper. Den simpelste måde er at smøre en spand hvid maling ud over en klippesten. Uanset hvordan er de en god hjælp til sejladsen. 🙏 Flag set på dagens modsejlere, Irland og New Zealand. Wow.
Kl 11.30 Nord om Sct Anna’s skærgård ind i Söderköping fjord til Stegeborg. Det er sidste stop før Mem og indgangen til Göta kanalen. Så lå der lige en kæmpe hvid ko og glor på en fra vandkanten på den lille ø L Pukö. Forbi smedviken. Så at se har smeden gjordt det ret så godt. Overfor smedviken ligger v. Gärdsholm, en lille ø midt ude i vandet, meget centralt her i ø-riget, med udelukkende en kirke på. Her samler Gud folket eller også kan man sige din sidste bøn her inden man drager ud på Østersøen.
Efter en lille kanalsmagsprøve ved Petersborg kommer vi til Stegeborg kl 13.45. Der er udelukkende gyngegæstpladser i havnen så vi beslutter os for at sejle videre til Mem. Der er kun 11 km og så er der ren afslapning indtil vi skal ind i den første sluse til Götakanalen onsdagmorgen kl 9.00. Godt vi gjorde det. Vi ligger dejlig stille et skønt og roligt sted her ved slusekajen ❤️ med lidt eftermiddagssol i læ for vinden på fordækket. 👍