Livet i havnen

2022-08-16
Vejret er lidt ubestemt. Vi fik aldrig det skybrud, ej heller de 6 timers storm som var varslet i går. I dag står den lidt på det samme ubestemte vejr, så vi tager glædeligt en overliggerdag. 

Sjovt som jeg nogle gange kommer til en havn og tænker: videre i morgen. Men før jeg er gået i seng har jeg allerede bosat mig i selv samme havn.
Her er sygt mange mobile homes på en dertil anlagt kæmpe p-plads ved siden af havnen. Bag ved havnen er der også en mindre plads. Der er 3 gode madboder i den anden ende af havnen ved et ret nyt servicehus og tømningsanlæg til mobile homes.
Vi ligger i gæsthavnen lige ved siden af fiskerihavnen. Bua har været aktiv fiskerhavn siden starten af sidste år hundrede. Havnen ligger godt beskyttet fra Kattegat. I dag ligger Bua shellfish på havnen her. Der er også et godt fiskehus og røgeri.
De 5 fiskerbåde som ligger her, sejlede alle ud sent i går aftes. I morges kom de tilbage med masser af hummer. De holder sammen ude på havet med et par mils afstand. Jeg talte med et par fiskere som syede garnet. Den ene af dem har fisket i over 50 år og lever stadig af det. Da han var 7 år var han ude på havet med sin far første gang og knækkede sig helt vildt i søsyge. I de spæde teenage år er han draget ud på havet med sin far igen og har siden selv fortsat til dags dato. Jeg fandt en søstjerne og en krabbe i nettet. Jeg fik 2 små hummer foræret af en af bådene. Gang i gryderne med det samme.
Greenpeace pakkede en masse dykkergrej m.m. på båden i formiddags og sejlede ud kl 11.30. De kom tilbage i aften og havde været ude og tage billeder af sten de har lagt på havbunden her i området i 2009. 
Ude ved kysten ligger en dejlig badestrand, flot fyr og syret stenkyst af sin helt egen art.