Lidköping

2022-06-17
Mariestad, Hönsäter og Lidköping er alle medlem i “Gästhamner i Vänern”. En samarbejdsaftale 15 havne i Vänern har lavet i år, hvor man får stempler i hver havn og hver 6. nat gratis. For at stimulere folk til at sejle hele Vänern rundt. Vi holder os i den sydlige del af Vänern på denne tur men kommer alligevel til at besøge halvdelen af havnene i samarbejdsaftalen. Mange kanalsejlere krydser nok bare Vänern fra Götakanal til Trollhatten kanal og omvendt. Tom og Indus holder sjovt nok halvvejs “brake” i havn 13 i vores turs uge 13 og når jeg kommer tilbage fortsætter vi med etappe 13 😳.

Vi sejlede en stille tur i modvind mod Lidköping i formiddags, 23 km. Det ville være meget bizart at blive overhalet på denne sø af et stort cargo skib, men de er her jo også takket være Trolhatten kanalen. Foderfabriken i Hönsäter fik besøg af en af de store drenge i går. Alligevel er vandet flere steder på søen så rent at det kan drikkes 😋
Lidköping har en kæmpe industripark og et stort og hyggeligt bycentrum. Både et gammelt bycentrum og et nyt bycentrum på hver sin side af jernbanen. Scenen er sat op på det gamle Rådhustorv til Lidköping sommerfest. Her skal der nok være gang i den til sct Hans. Heldigvis ligger havnen ca 1 kilometer fra det gamle bycentrum 😉
På vores side af jernbanen ligger et kæmpe porcelæns/keramik museum.
Meget afslappet havn med masser af opholdsareale og livlig by som virker mere hverdags end turist fikseret. Meget passende til et længere ophold.
På mandag tager jeg toget til Göteborg og flyver derfra hjem til familien i Holland i en uge. Jeg vender tilbage til Lidköping tirsdag den 28. juni og så fortsætter vi vores tur videre på Vänern og et stykke op ad Dalslandskanalen inden vi forlader Vänern ud af Trollhatten kanalen.