Lickershamn

2022-04-14
3 uger undervejs. Etappe 13, Visby til Lickersham, 30 km mod nord. Morgenregn. Et væld af turister render på gaden forbi havnen på vej ind til byen. Den ene turistbus kommer kørende efter den anden. Det er Skærtorsdag.

Afgang kl 9.30. På vej ud af havnemuren ser vi hvor alle de turister kommer fra. Aida.de. En mega færge som har lagt til ved en gangbro udenfor havnen. 
Også fra vandsiden tårner domkirken og bymurens tårne højt op over byen. Flot syn.
10 km syd for Lickersham viser kysten sig allerede som klintekyst i Gotlandtypisk sten og jord. Det er lige før man kan se raukerne forme sig og opstå ud af disse kyststrækninger.
Og så passerer vi Törrvesklint, Stuklint og til sidst Jungfrun på pynten ind til Lickershamn.
Ankomst kl 12.15. Helt vildt klart vand her i havnen. 

Super hyggelig lille havn med 1 fiskebåd og Puttes fiskebod med røget og fersk fisk. Og Putte har åbent i påsken 👏. Det bliver en god frokost med røget aborre og skagensalat. Efter frokosten skal vi over og se Jungfrun som bliver til en runde Stenkyrkehuk. Over og under Jungfrun, Stuklint og Törrvesklint. Flotte udsigter fra toppen og fossilslaraffenland nedenunder. 

De er totalt imponerende og fantastiske på deres helt egen måde, disse klinter.
Dagen endte i regn og så endte vi med at vade ude i vandet rundt om de sidste klinter. Det blev en våd og kold afslutning på turen. Godt vi har et tørt og varmt shelter med på turen.