Lennartsfors

2022-07-08
Afgang kl 11 i dag. 34 skønne km mod Nord på Lelång til de sidste sluser op mod vores endedestination i Norge på Stora Le. På trods af den ret friske brise er der mange kanoer, kajakker og et par robåde på Lelång i dag. I trippleslusen Lennartsfors ligger 5 kanoer ved siden af hinanden bag ved Indus. Den dejligste kvindelige slusevagt er på arbejde her i dag. Hun tog det så kontroleret stille og roligt 👏 Da jeg sagde til hende at jeg var glad for at ligge sammen med kanoerne sagde hun at det var for vores skyld at hun tog det så roligt ❤️.

På hele Göta- og Dalslandskanalen har det været de kvindelige slusevagter som har taget mest hensyn til os. Der er stor forskel på slusevagterne hvordan de håndterer slusen og de gæster som ligger i sluserne. Der er selvfølgelig også betydelig forskel mellem sluserne. Den største forskel mellem Göta- og Dalslandskanalen er at de tager trappesluserne med flere sluser på en gang her i Dalslandskanalen, således at den stærke strøm  kommer en sluse længere fremme og ikke 2 meter foran Indus i hver enkel sluse. Det gør en verden til forskel og er meget mere håndterbart for os som ligger i slusen.
Tilfælles har mange slusevagter, at de synes Indus er sådan en fin båd 😃. De ser nok ikke mange af hendes slags heroppe. Ankomst Lennartsfors gæstehavn kl  15.45. Vi gik en lille tur omkring havnen. Fra nu af er der blåbær til morgenmad 😋.
Vi har været i fællesbad for en 10-er og vaskemaskinen kører for den anden 10- er. Så har vi ikke flere 10-ere. Husk rigelig med kontanter når man tager til Sverige. Der er mange steder kortet ikke virker eller overhovedet ikke kan bruges. Og deres swisch er kun for dem med svenske bank. Mobile pay funker ikke her.