Läcköslot og Spiken gästhamn

2022-06-29
Turen fortsatte til Läckö slot gæsthavn i går. Et must do pitstop på Vänern. Läcköslot er oprindelig opført af Skarabiskoppen Brynolf Algotsson i 1298 som skanseborg med 2-3 huse indenfor Skansemuren. Slottet som vi ser det i dag, med sine mange tårne, er udbygget medio 1600 af Magnus Gabriel, søn af grev Jacob Pontussen de la Gardie.

Läckö slot og naturrum med gæsthavn og camping er et aktivt turistmål med fokus på naturen omkring stedet. Campingpladsen ligger inde i skoven så man ser den slet ikke fra havnen eller slottet. Udover en håndfuld både havde vi også besøg af et vandfly i havnen i dag, sejt. Fra havnebugten går en super smuk skærgårdssti langs kysten med en afstikker sti til Spiken. 
 Spiken havn, gæsthavn og camping ligger op ad hinanden i havnebugten. En noget større havn, som har været en aktiv fiskerhavn men nu er fyldt med (fiske)restauranter, spisesteder og havnebode. I den første havnebod fandt vi en skøn lille bog “där vägen slutar” af Linda & Veronica Berling. Bogen indeholder de gamle fiskers historier fra Spiken og deres portrætter malet i sort hvidt aquarel 👍