Knudshoved Odde

2023-05-22
Det er nogle år siden vi sidst var på Knudshoved Odde. Før Clima Bombina projektet og med et fint hvidt snedække på bakkerne. Denne gang blev det til en dejlig forårstur.

Det er et skønt område at gå tur i, i alle årstider. 
For første gang kørte vi helt op til den yderste parkeringsplads. (husk en 20-er til parkeringen hvis ikke du har mobile pay)
Herfra er en tur til Knudshoved hovedet stadig 14 km frem og tilbage. En mindre tur kan også gør det. Området er afvekslende og skønt at begive sig i, også når man ikke når helt ude til spidsen. Man kan også cykle op til dæmningen og gå det sidste stykke af vejen helt ud til enden af Odden. 
Vi havde madpakken med hjemmefra samt noget vand og var opsat på en frokost på Knudshovedet i dag. Solen var helt med på den plan 💚💛🩵.
Turen bød, udover den naturlig idylliske udsigt til alle sider, på en masse fuglepip og forskellige frøkvæk langs 3 af søerne undervejs. Forskellige sommerfugle og insekter så vi også. Magisk med vand på begge sider, sælerne som holder til i Svinø bugten og et par sejlbåde som glider igennem farvandet mellem Knudshoved Odden og Femø hvis rapsmarker var pænt synlige i dag. 
Det flotte kvæg med deres kalve passer perfekt ind i billedet. Alt går op i en højere enhed herude fra den mindste detalje til det store helhedsbillede.
Vi skal tilbage sidst på sommeren og se blomsterhavet i fuld flor.