Husarö Etape 21

2022-05-13
Kl 9.15. Afgang fra Wasa havn. Iblandt storcruise og storcargo samt alle de øvrige fartøjer ud af bycentrum. Forbi Manillaskolen og villa Täcka Udden. Det er imponerende at de helt store cargo skibe og cruises kommer helt ind til bymidte gennem skærgården. Ret vildt når sådan en dukker op rundt om det næste øhjørne. Vi har lagt mærke til tiltagende turisme på bygaderne de sidste par dage. Der er væsenlig tiltaget trafik på vandet nu i alle fartøjers størrelser.

Vidunderlig skærgårdssejlads i skøn solskinsvejr, sejlet mest på dækket. Ufattelig en fart nogle færger overhaler os med. Sejlede midt imelllem Waxholm og Kastellet og derefter blev det roligere på vandet. Pomp-og-pragthus-skærgård gik over til det mere landlige skærgård. Nogle har sommerhus herude, nogle har en sommerø herude.
Efter 55 km slingerrute ud af Stockholm er vi tilbage der hvor sæsonen først starter midt juni og vi er den eneste båd ved gæstebroen. Länthandlen har åbent fredag og lørdag fra 11-15. Vi fik en velkomstsnak med øboerne om hvor vi kom fra og hvor vi skulle hen og hvor flot vores båd er 😘