Femöre Etappe 4

2022-05-29

Glædelig farvel-overraskelse i Nynäshavn da vores favoritbager fra Stockholm holdt i havnen med 1 af deres biler 👏 Det bliver en god søndag 😍
Afgang kl 9.40 efter bådmaintenance, vandopfyldning, opdatering af navionics, frisk grønt proviantering og dieseltankning. Nynäshavn er en dejlig havn og by at ligge i. Men vi skal videre. Nogle gange er det meget godt at vi skal videre, nogle gange er det meget øv at vi skal videre. 
Meget flot kyststrækning mod syd fra Nynäshavn. Rundt om Järflotta’s sydspids, og slingerruten rundt om Krokskär. Krokskär ser meget bart og øde ud på satelitbillede men fin og hyggelig skærgårdsidyl at se på fra vandet. 
Kl 12.00 Dagens frokostsalat i café “det gode skib”:
julesalat-æble-valnødder-frisk persille og tørret ramsløg med en dressing af mayo-A38-æblemost-rapsolie-sennep samt salt og peber.
Kl 13.30 Igennem skønne sävsundet med lodshuset i hvid sømærkefarve på toppen af Långön Skansu.
Kl 14.00 Aspö sundet, en smutvej imellem Aspö og Krampö. Begge ønavne har vi mødt før, men her har vi aldrig været før.
Skøn og nuttet småsundsfarvandsrute i dag med troldestenfødder og troldetræer. Noget af en kontrast til ankomststedet med Oxelsund cementfabrik på Femöre.
Ankomst kl 16.00. Det tog noget tid at finde den hyggelige lille gæsthavn straks til højre for indsejlingen med en stor marina til venstre samt bådværft i bunden. Nemt at overse det lille gæsthavns skilt 👀 Gæsthavnen virker som en lille kolonihave med sine udlejningsstugor, mobilhomeplads og restaurant sjökrogen. Meget hyggeligt og i stor kontrast med sine omgivelser.