Eckerö

2022-05-17
Indus driver snart på pantflasker. Pantflasker fra proviantering i Danmark, pantflasker fra proviantering i Sverige, nu Åland og så Finland, hmmm.

Halvdelen af at rejse er madkulturen. Det har været noget af en rugbrødsrejse fra Møn, langs Sydsverige, over Øland, Gotland, Stockholm og her på Åland. Jeg har aldrig set så mange brødhylder i et supermarked som her. At rejse er: A. Klima-Natur-Dyr; B. Folket-Sproget-Madkultur.
Vi tog til Eckerö med bus i dag, 40 minutters tur for 2,5 euro p.p. one way. Luksusbus. Alting er så fint og nydeligt her på Åland. Eckerö har den korteste afstand til Grisslehamn i Sverige. Her ligger således post- og toldhuset som denne sommer huser udstillingen METAL. En meget imponerende udstilling i “konsthantverk og design” fra de Ålandske kunstnere. Nord for færgeterminalen ligger Ålands jagt- og fiskerimuseum ved det gamle fiskeleje samt Käringsund havn og camping. Smukt område. Perfekt til dagens madpakke. 
Syd for færgeterminalen ligger Sandmo badestrand og nyt fiskeleje. Spændende udflugt, igen med meget varierende input fra oldtid og nutid. Og ikke mindst en flot bustur gennem landskabet med de røde huse langs de røde veje.