Byxelkrok Etape 11

2022-04-07
Kl 7 Afgang til Borgholm (31 km fra Kalmar)

Kl 8.30 Skifter kurs til Sandvik (55 km fra Kalmar)
Kl 12 Skifter kurs til Byxelkrok ( 83 km fra Kalmar) 
Efter 2 dages “storby” trænger jeg bare at være på vandet. Vejrudsigterne er ikke helt med på den så vi tager det i småbider, som dagen går.
Ölandstrædet ligger i tåge fra morgenstunden men er dejlig farbar og vi har god medstrøm. Jeg elsker at være på vandet og sejle fra bøje til fyrtårn og fyrtårn til bøje. Bare vand og himmel som er endeløs.
Jeg glæder mig til årstiden hvor vi kan overnatte på vandet frem for at gå i havn. Bortset fra de små gamle fiskeleje. De er altid hyggelige at ligge i og Indus mingler bedre med de små kuttere i stedet for yachts og sejlbåde.
Borgholm slot. En borg uden spir eller tag. Så 4kantet som Vintersbølle sanatorium.
Kl 12.00 Bølgerne ruller flot og graciøst under Indus i dag, overhaler os. Vejrudsigten har ændret sig til det bedre i eftermiddagstimerne så vi satser på at komme helt op til Byxelkrok. (Hvem finder dog på sådan et bynavn.) Tåge-regn-opklaring-regn-tåge og meget mere regn. Blå Jungfrun var et kort øjeblik til syne, ellers har hun ligget indhyldet i sin helt egen tågekrans.
Kl 14. fik vi endda en solstråle som brød igennem et midlertidigt hul i skydækket. Stuetemperaturen ligger på 10 grader når vi sejler i tåge, regn og rusk. Vi gik op på 15 grader mens solen lige var der.
Ankomst kl 15.00. Super venlig havnefoged, også her. I Kalmar havde vi også en superflink havnefoged.
Stedet virker rigtig hyggeligt, selvom det er vinterlukket endnu. Området byder på masser af gode vandreture, så det gør ikke noget vejret ikke er til at stikke over til Gotland de næste par dage.