Bua havn

2022-08-15
Super service igen fra Sjöstadens varv. Dem som hjalp os i Mariestad ligger også her ved Långedrag gæsthavn. De havde ikke tid til at hjælpe os i dag men tog sig tid til at forklare mig hvordan vi selv kan hæve vores motors RPM ( = omdrejningstallet i frigear). Det prøvede Tom lige før Bua havn, da motoren skulle være varm. Så håber vi det hjælper.

Afgang kl 9.30 og ankomst kl 15.30 i dag. 54 km dejlig sejlads på Kattegat. Fin skærgård udenpå Göteborg. En ambulancebåd drønede ind mod Göteborg fra en skærgårdsø. Glat vand med bløde dønninger. Brandmænd som nærmest svævede forbi under vandet med deres lange tråde. Masser af marsvin og et par sæler svømmede omkring båden. En helt anden fornemmelse at være ude på det åbne vand igen.
Kl 12 sejlede vi imellem Kungen på højre side og Kungsbacka på venstre side. Kan godt se hvor inspirationen kommer fra til kongespillet 😉.
Vi er kommet ned til det sydlige tropevejr. Puha for en varm dag i dag. Varmere for hver dag vi kommer længere sydpå. Her i Bua havn brænder solen i vest mens uvejret rumler i øst. Vi svinesveder i midten.
Her ligger en greenpeace båd i havnen og vaffleriet var her i havnen i dag. Hvor heldig har man lige lov at være. Nam nam waffel med hjemmesyltet rødbede, god gede ost, græskarfrø og æblesirup.