Biodiversitetskrise kontra Klimakrise

2024-05-08

Til forår er der fart på. Naturen springer ud, folket kommer ud, tiden flyver af sted fra vinter til sommer.

Vi sætter blomster i haven og på altanen vi gerne vil have og fjerner dem vi ikke vil have. Gang i græsslåmaskinerne, både i byen og i sommerhusområderne. Dyrene kommer også ud af deres vinterskjul, fuglene kommer "hjem". Lutter idyl og samtidig skratter Biodiversitetskrise og Klimakrise ud af alle "højtalere". Klimakrise mest på landsplan og globalt. Biodiversitetskrisen nok mere lokalt, desværre. Desværre, fordi tiltag for klimakrisen ikke gør besynderlig noget for biodiversitetskrisen, hvorimod tiltag for biodiversitetskrisen gør alt for klimakrisen samtidig.

Her på Møn havde Middelalderhaven Stege organiseret et foredrag med Rune Engelbreth Larsen. Et fantastisk og velfunderet foredrag som sætter biodiversitetskrisen kontra klimakrisen på sin rette plads. Giv dig selv den mulighed at besøge et af Runes foredrag og bliv klogere på omfanget af biodiversitetskrisen her i Danmark samt hvor og hvordan vi skal sætte ind overfor den. Rune har talt med de sidste 3 klimaministre om den aktuelle biodiversitetskrise men regeringen bræger fortsat kun om klimakrise og helst om hvor ikke slemt det alligevel står til (hvis nu vi fifler lidt med beregningerne af den) ;)

Møn Unesco Biosfære har også dækket op til forår med en udstilling på Vordingborg bibliotek fra den 25. april til den 19. maj. Kig ind og lære mere om Vordingborg Kommunes spændende arbejde med at beskytte de særlige arter og naturområder, der danner grundlag for den vilde natur i vores kommune. Du kan også blive klogere på de dyr og planter du kan møde i vores lokale natur og måske endda i din egen have.

Jeg er spændt på hvordan mit eget vilde have projekt her i Stege udfolder sig på andet år. Mange små vilde have pletter giver en stor biodivers frodig middelalder by :)

Husk vand til de helt små dyr rundt omkring i din have, særlig hvis du vil have gæster i dit/dine insekthoteller.