Anden etape Abbekås - Åhus 105 km 9,5 timer

2022-03-25
Kl 7.15 ud af Abbekås havn og styr på kælderen (=maskinrummet). Hurra hurra hurrraaa.

Der løber ikke vand ud af fedtsprøjten, der drypper ikke olie ud af fødepumpen og vandtanken er tæt. 👏
Første forhindring i dag er hurtigfærgen ud af Ystad kl 8.30. No problem, vi krydser dens sejlrute kl 8.15 og tror vi klarer frisag denne gang. Tro om, et kvarter efter færgen har passeret os får vi dens dønninger at føle. Vi sejler Bornholmer dønninger langs hele sydkysten i dag.
Kl 9.30 runder vi Ales stenor. Også fra vandet ligner det et laaaangt skib. Jeg kan fornemme vikingerne som sidder og hiver i deres årer mellem hver sten.
Kåseberga har desuden den mest imponerende silo som pejlemærke fra søsiden. 
Kl 10.30 runder vi Sandhammeren. Geografien er vildt spændende langs Østersøens kyster. Formning og virkning af geologiske, naturlige og klimatologiske kræfter er så visuelle som de kan blive. Særlig med vandrekort eller søkort ved hånden.
Der er 3 militære skytsområder på vores rute i dag. Heldigvis først aktive den 29, 30 og 31. marts, så vi “skyder” lige igennem.
Slut med Bornholmer dønninger op nordpå langs den sydligste østkyst. En dejlig pause med lidt småkrabbesø og en times sejlads på agterdæk inden vi starter at krydse den sidste bugt før Åhus. Her får vi et par timers god rejehoppetur. Tom er glad for en livlig sø under kølen fra tid til anden. Jeg fortrækker celofanvand.
Ankomst til Åhus havn kl 16.45.